zondag 26 februari 2012

Reisverslag 63 – van Puerto Lopez langs de kust naar het noorden.

We hebben ongeveer twee weken langs de kust van Ecuador doorgebracht. Van Puerto Lopez reden we via Manta naar Canoa. Dit is een bekende stopplaats omdat je hier met de Camper bij een Hotel van een Nederlandse eigenaar kan staan, direct aan het strand. Dan verder naar Jama waar we bij het Guesthouse Punta Prieta van de Camperfan Alonso (http://www.puntaprieta.com/)  stonden en de Samvara-Eco lodge van een Zwitser. Het was een echte strandvakantie met een paar wandelingen en luieren in een mooie omgeving en bij een heerlijke temperatuur.


Bijna langs de gehele kust is het bergachtig en als er dan een vlak stuk komt, dan kan het zijn dat je door het water moet rijden na een tropische regenbui.


Bij aankomst in Canoa hing de Nederlandse vlag uit bij hotel Bambu. Jammer genoeg lag de beerput een beetje te dicht bij de parkeerplaatsen. De ochtend van ons vertrek stond er overal 20cm water en de mensen die een kamer op de begane grond van het hotel hadden, kregen een leuke verassing toen ze uit hun bed stapten.

Dit hotdog karretje maakte gebruik van de gekke kop van Mr.Bean. Maar waarom? Is er een film waarin Mr. Bean hotdogs eet?


Deze man had wel een hele omslachtige manier gevonden om zijn gril aan te drijven.


Door toeval hadden we gelezen dat de eigenaar van het Guesthouse Punta Prieta, in Jama, een Camperliefhebber was en dat hij camperaars graag ontving en er zelfs nog gratis liet overnachten. En het bleek te kloppen en we werden hartelijk onthaald door Alfonso die vertelde dat hij dol was op reizen met een Camper en dat hij 2 jaar lang door Ecuador was getrokken. Het Guesthouse bestaat uit een aantal eenvoudige houten huisjes, een goed restaurant en mooie uitzichtpunten waar je heerlijk kon zitten genieten. Het geheel is met liefde voor detail aangelegd. Op dit moment is hij ook nog een vuurtoren aan het bouwen met een kamer er in.

Het Guesthouse ligt op een rots met aan beide zijden mooie uitgestrekte en lege stranden.Er steekt ook een boeg van een schip uit de rots met Ria aan het roer.

 

Mirador “La Sirena” was het mooiste plaatsje om koffie te dringen en te lezen, met uitzicht op de ocean. We zaten hier naast elkaar al lijkt dat misschien niet zo.


De “Suite Oceanica” is de trots van Alfonso. Hij kan er inderdaad trots op zijn. Hij heeft deze suite deels over de rots heen gebouwd en ingericht met speciaal gemaakte meubels en kunst.Vanuit de jacuzzi kijk je uit over de oceaan en het strand.

 
Het strand bij Punta Prieta is zo vlak dat bij vloed het gehele strand onder water staat en zo vlak is als een spiegel.




De Samvara Eco-Lodge had een heel mooi zwembad met een temperatuur dat zelfs Ria zich er in waagde. Het was jammer dat de lodge verder niet veel te bieden had. Er was geen telefoon en internet, een koude douche en maar zelden stroom. Als er stroom was dan varieerde 110v tussen 90 en 160v en 220v was meestal 260v. m.a.w nutteloos en zelfs riskant voor onze Camper.

1 opmerking:

  1. Hoi
    Zo te zien is nog steeds alles goed en ook heel mooi. Geniet er van.
    Kan me voor stellen dat er drie bewakers zijn op de pakeerplaats. (die wisten vast dat er nederlanders zouden komen)
    Zijn jullie dat nu hangend is die kabelbaan(kan het niet goed zien)P.s weten jullie dat van de zoons van Kruis die boven jullie woont,zijn alle 2 verdronken een is er nog niet gevonden.
    Wim

    BeantwoordenVerwijderen