vrijdag 4 december 2009

Reisverslag 5 – Foz do Iguaçu – de watervallen – Brazilië.

We gingen met het busje van de Camping naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Om met de Camper te gaan zagen we niet zitten waarschijnlijk tijdrovende douane formaliteiten. We zouden dan op één dag de Camper moeten uitvoeren en dan weer invoeren. Daar kwam nog bij dat je met de standaard tour van het busje ook Ciudad del Este bezocht, een “tax haven” net over de grens in Paraguay. De grens overgang naar Brazilië verliep probleemloos. Bij de grens met Paraguay stond een enorme file en dat bleek geen uitzondering te zijn. De enige manier om snel over de grens te komen is om een motor-taxi te nemen. Er rijden honderden van die dingen en ze maken goede zaken. Ciudad del Este is één grote market met een paar grote winkelcentra. Je kunt er niet alleen van alles kopen maar ook nog heel voordelig. Wij kochten bijvoorbeeld een Mobiele telefoon met quadband, dual-sim en twee accu’s voor omgerekend Euro 45,00. Nu maar hopen dat hij ook nog werkt! Namaak Iphones werden aangeboden voor Euro 80,00 Volgens Ria was ook de merk-cosmetica ongeveer de helft van de prijs in Nederland.
Terug naar Brazilië hadden we ook een file verwacht (en douane controle) maar we konden zelfs zonder stoppen de grens over rijden.

Van de ingang van het Parque Nacional Do Iguço, brengt een bus, je naar de watervallen. Vanaf de wandelpaden heb je vrijwel permanent een uitzicht op een deel van de watervallen maar het nadeel hiervan is dat je geen enkel beestje tegenkomt. Aan de Braziliaanse kant heb je ook een beter overzicht, over de gehele breedte van 3 km, van de 250 verschillende watervallen. Vanaf hier lijken ze nog groter en krachtiger dan in Argentinië.










Als je op dit uitzichtpunt wilt staan heb je een zwembroek en een onderwatercamera nodig.



Als je op de onderstaande link klikt krijg je een kaart te zien van het gebied wat hierboven beschreven is. Dit geldt ook voor alle volgende weblogs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten