dinsdag 15 december 2009

Reisverslag 9 – Viedma

Na het Esteros de Iberá was ons volgende belangrijkste reisdoel, de papegaaien en zeeleeuwen in de buurt van Viedma aan de Atlantische Oceaan.
Onderweg bezochten we o.a. ook het gaucho stadje San Antonio de Areco en Laguna de Lobos. We hadden een prachtig plaatsje met de Camper aan de Areco rivier. Van daar kon je langs de rivier het stadje inlopen waar het gezellig druk was met dagjesmensen uit Buenos Aires. Overal langs de rivier zaten mensen te barbecueën en te picknicken. San Antonio de Areca wordt beschouwd als het mooiste stadje in de pampas waar nog veel gaucho tradities behouden zijn door o.a de zilversmeden en de zadelmakerijen.
Aan de Laguna de Lobos ligt de camping Bahia de Lobos. Deze camping is prachtig gelegen aan een lagune en biedt goede camperstallingplaatsen aan in een loods. Het bekijken van de stallingplaats was dan ook de belangrijkste reden van ons bezoek. Het nadeel van deze optie is de stevige prijs en het feit dat de camping 90km van het vliegveld van Buenos Aires ligt.



Ons plaatsje aan de Areco rivier. Ook hier hadden we wel een dagje langer willen staan. Maar ja, we willen toch iets meer gezien hebben voordat we in februari / maart weer naar huis gaan.














De tuin op het Plaza in San Antonio de Areco.

De Argentijnen barbecueën iets anders als wij.



Volgens mij staat hier dat je niet mag kamperen.

Camping Bahia de Lobos.















Dertig kilometer ten zuiden van de stad Viedma ligt de badplaats El Condor aan de Atlantische Oceaan. Toen we er aankwamen zagen we dat het dorp uit zijn winterslaap begon te ontwaken. Het toeristenbureau was men aan het inruimen en er was al een supermarktje open. Restaurants etc. waren allemaal nog gesloten. Volgens de lijst van het toeristenbureau waren er 6 campings. De eerste vier die we bezochten waren nog dicht en pas bij de vijfde konden we terecht. Het plaatsje heeft een mooi en enorm groot strand maar vooral voor de buitenlanders zijn het duizenden papegaaien, die in de kliffen bij het stadje hun nesten hebben, de reden om het plaatsje te bezoeken. Over een lengte van 10km zitten naar schatting 35,000 nesten in de kliffen. Dat betekent dat er minstens 70,000 van deze kleurrijke beestjes rondvliegen. Het zou de grootste papegaaienkolonie van de wereld zijn. Ze maken de hele dag door een hels kabaal en zorgen er ook voor dat je vroeg wakker bent.


De papegaaien in El Condor.



De papegaaienkliffen bij El Condor, met op de achtergrond de vuurtoren.





Dertig kilometer verder langs de kust ligt het Reserva Faunística Provincial – Punta Bermeja. Hier leven langs de kust 2000 zeeleeuwen (Southern Sealions) en tijdens de paringstijd zelfs 6000 stuks. Aan de aantallen en de activiteiten van de dieren kon je duidelijk zien dat het paringstijd was. Er is een mooi informatie centrum met vriendelijke mensen en de zeeleeuwen kan je observeren via loopplanken boven langs de kliffen.


Overal waar je keek, zag je zeeleeuwen in Punta Bermeja


De foto’s in deze collage staan niet in de goede volgorde. ( van links naar rechts in beide rijen.) Weet iemand de juiste volgorde? Hint: je hoeft niets van zeeleeuwen af te weten om het juiste antwoord te vinden. De juiste oplossing staat in de volgende weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten