donderdag 4 februari 2010

Reisverslag 18 - Nationaal Park Los Glaciares – Fitz Roy gebergte.

Hemelsbreed ligt de Perito Moreno gletsjer en het Fitz Roy gebergte niet ver uit elkaar. Maar om naar het Fitz Roy gebergte te gaan moet je om het Lago Argentina en het Lago Viedma heenrijden over een afstand van 300 km. Maar het is sinds kort wel een hele mooie nieuwe weg en dat komt in dit deel van Argentinië niet veel voor. Hoewel je toch merkt dat meer en meer wegen die leiden naar belangrijke toeristenbestemmingen geasfalteerd worden. De landkaarten hebben duidelijk moeite om de veranderingen bij te houden.
Het dorp El Chalten is de uitvalsbasis voor wandelingen naar het Fitz Roy gebergte. Bijna alle wandelingen beginnen dan ook direct in het dorp. De gehele tijd dat we in El Chalten waren waaide er een enorme harde (Patagonische) wind en op eerste volle dag dat we er waren kwam daar ook nog regen bij. Het plaatsje en ook de camping hadden dan ook een trieste aanblik en je zag niet eens een hond buiten. Om zes uur in de avond hield de regen op, de zon brak door de dikke wolken heen en het hele dorp kwam tot leven. Wij en vele andere mensen gingen snel naar het uitzichtpunt om te kijken of Fitz Roy te zien was. Dit zou wel eens onze enige gelegenheid kunnen zijn. Wij hadden geluk, gedurende een half uur liet Fitz Roy zich zien. De volgende dag waren we van plan de Sendero de Los Tres, de mooiste wandeling in het park, te doen. Het had in de nacht weer geregend en in de morgen scheen de zon, maar de wind blies nog harder dan de dag ervoor. We besloten toch op pad te gaan en waren achteraf heel blij met die beslissing. Wat wij niet wisten was, dat de wandeling voor een groot deel door de bossen ging waardoor je minder last van de wind had. Het laatste uur van de wandeling gaat over een kaal en steil stuk naar de Laguna de Los Tres. Wij volgende het advies op om bij sterke wind niet het laatste stuk omhoog te gaan en liepen in plaats daarvan door naar de voet van de Piedras Blancas gletsjer. Tijdens de wandeling hadden we een geweldig uitzicht op de granieten naalden van het Fitz Roy gebergte, waarvan Fitz Roy de hoogste berg is met 3404 m.

Je wordt wel regelmatig gewaarschuwd voor de Patagonische wind.
 
Het weer was niet al te best bij aankomst in El Chalten.

Het was een trieste bedoeling op de camping.

Ria’s rokershol en schuilhut voor de kampeerders.

Ongeveer een half uurtje was Fitz Roy te zien vanuit El Chalten.

Uitzicht op Rio de los Vueltas tijdens de wandeling.

De eerste blik op Fitz Roy tijdens de wandeling.

Het Fitz Roy gebergte gezien vanaf de “mirador”.

Op de foto met mijn wandelmaatjes, Berlinda en Rudi.

Panorama Fitz Roy gebergte.

Panorama vanaf het Lago Capri.

In El Chalten moesten we jammer genoeg afscheid nemen van Berlinda en Rudi, onze Belgische vrienden, waarmee we heel gezellig een maand land gereisd hebben. Onze reisplannen passen helaas niet meer samen. Wij moeten namelijk met een sneller tempo naar het noorden reizen om op tijd in Buenos Aires te zijn voor het vertrek van Ria en de aankomst van Dieter. Rudi en Berlinda hebben ook een weblog:

El Chalten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten